Крайният защитник на Белгия Тома Мюние стана последният играч, пристигнал на Европейското първенство в Германия в понеделник - около 10 дни след началото на турнира.

32-годишният Мюние се присъедини към останалата част от отбора в базата им във Фрайбург след лечение на разтежение на сухожилията, което получи само дни преди финалите да започнат. Това се случи в проверката на Белгия срещу съседите Люксембург.

Той беше останал в Антверп за лечение и пропусна първите два мача на отбора. Мюние вероятно също ще пропусне третия мач, когато завършат срещите от група „F“ срещу Украйна в сряда в Щутгарт.

Белгийците ще си осигурят място в осминафиналите, ако избегнат поражение, докато Украйна се нуждае от победа, за да гарантира прогрес.

Треньорът на Белгия Доменико Тедеско заложи на десния бек, като преди това каза: „Не исках да оставя Тома за този турнир. Вие не само имате Мюние като футболист, имате и Мюние като човек.

Той направи толкова много жертви, за да стигне до това Европейско първенство. Отиде да играе футбол в Турция специално, за да получи игрови минути. Това показва мотивация“, заяви Тедеско.

Дефанзивният полузащитник Аксел Витсел пропусна тренировката в понеделник, тъй като се бори с контузия в слабините.