Футболната федерация на Румъния може да бъде наказана с финансова глоба заради политически лозунги, които бяха издигнати на трибуните на "Алианц Арена" в Мюнхен от феновете на страната във вчерашния двубой срещу Украйна от група "Е" на Евро 2024, предаде английското издание "Мирър". Съставът на Едуард Йорданеску спечели убедително с 3:0.

По време на срещата румънските запалянковци са скандирали името на президента на Руската федерация Владимир Путин и са развяли няколко флага на международно непризнатата сепаратистка Донецка Народна Република. Това се случва, след като УЕФА заяви, че няма да допуска флагове, свързани с Русия на стадионите на Евро 2024, защото според експертите в организацията това е провокация и заплаха за сигурността. Все още не е ясно дали ще има санкция срещу балканската държава, но е твърде вероятно това да се случи. 

Все още няма и официална позиция от щаба на Украйна.

Любопитно е, че мачовете на украинците не се излъчват в Русия, като забраната важи за всеки един двубой и няма да бъде вдигната ако хипотеично Украйна продължи напред в турнира и дори достигне до финалната фаза.

Футболната федерация на Албания вече беше глобена от УЕФА заради непристойно поведение на феновете на тима и политически лозунги, свързани с Косово, които бяха издигнати по време на мача срещу Италия.