Треньорът на Португалия Роберто Мартинес похвали Франсиско Консейсао за гола, с който донесе победата за „мореплавателите“ срещу Чехия.

Консейсао вкара за 2:1 и донесе първите 3 точки за тима си на Евро 2024 г.

Лукаш Провад откри резултата в полза на чехите, но Робин Хранац си отбеляза автогол, с който резултатът беше изравнен, а появилият се от пейката Консейсао сложи точка на спора в Лайпциг.

"Франсиско е най-добрият пример за това как се печели. Той заслужава да бъде тук и показа, че е готов да помогне на групата", каза Мартинес след края на срещата.

"Франсиско прави това, което правеше през последните четири месеца в клубния си отбор. Това не е лесно. Той показа характер и показа, че заслужава да бъде тук“, добави специалистът.

"Франсиско е много зрял играч. Той играе много директно. Има нюх за опасностите в наказателното поле. За един треньор на национален отбор да имаш играч, който показа това, което показа той, е много важно", допълни Мартинес.

Той определи играта на тима си като „идеалното представяне“, което ще му позволи да израсне в турнира.

"Всички искаме да израстваме заедно по време на този турнир, изиграхме перфектните 90 минути, за да можем да израстваме - следващият ни сблъсък е срещу Турция", каза Мартинес.

"Отстъпихме - с гол разлика - и успяхме да спечелим мача. Срещу Словения загубихме, след като допуснахме първия гол, в Хърватия се случи същото (визира двете приятелски срещи преди Евро 2024). Днес допуснахме гол и спечелихме", добави испанският треньор.