Селекционерът на Чехия Иван Хашек остана разочарован, след загубата на неговия отбор с 2:1 от Португалия, в първия си мач на Евро 2024.

Чехите бяха подложени на опустошителен натиск от Кристиано Роналдо и компания, под проливния дъжд в Лайпциг. Въпреки това Лукаш Провод успя да изведе Чехия напред в резултата.

Въпреки това преднината продължи само 7 минути, преди Робин Хранац си вкара автогол и Франсиско Консейсао да отбележи първия си гол за Португалия в продължението на мача. По този начин отборът на Роберто Мартинес спечели 3 точки в група F.

"Бях ядосан. Играхме срещу един от най-добрите отбори в света и удържахме равенството до края на мача. Беше наистина жалко да допуснем гол в последната минута, но видяхте техните качества", каза Хашек.

"Не улеснихме Португалия, когато се защитавахме, не им давахме толкова много пространство, за да създават положения. Защитата ни работеше много добре, въпреки че бяхме много дълбоко прибрани. Португалия има страхотно качество в атака и ни принуди да се върнем назад", добави треньорът на Чехия.