Новият старши треньор на Наполи Антонио Конте иска да се срещне възможно най-скоро с грузинеца Хвича Кварацхелия. Футболистът има предложение за удължаване на договора му с гранда от Неапол, но се появиха и информации, че той иска да напусне клуба през настоящото лято.

Конте гледа на Кварацхелия като на ключова част от неговия проект в Наполи и затова е решен да го убеди да остане в отбора, пише вестник Gazzetta dello Sport.

Италианският специалист ще опита да се срещне с грузинския национал преди старта на подготовката на Наполи, която е насрочена за 11 юли.

Очаква се Хвича Кварацхелия да се присъедини към съотборниците си след ваканцията, която ще има след края на участието на националния тим на Грузия на Европейското първенство по футбол.

Той вече е получил и оферта от френския Пари Сен Жермен за договор за 7.5 милиона евро на година. Наполи предлага на Кварацхелия да увеличи настоящото му финансово възнаграждение от 1.5 на 5 милиона евро плюс бонуси.

Евентуалният нов контракт на грузинеца с италианския клуб би включвал и освобождаваща клауза на стойност над 120 милиона евро.