Футболистите от националния отбор на Турция очакват атмосфера като у дома във вторник, когато ще изиграят дебютниия си мач на Евро 2024 срещу Грузия.

В Германия, където се провежда най-големият футболен форум за годината, живеят поне 2,9 милиона турци. На стадиона в Дортмунд, където ще се проведе срещата, се очакват малко над 60 000 зрители, като се предполага, че повечето от тях ще подкрепят Турция.

"Другите футболисти постоянно ме питат каква е емоцията да играеш на този стадион", каза халфът на Борусия Дортмунд Салих Йозджан.

"Уверен съм, че с подкрепата на нашите фенове, както и с качеството, с което разполагаме в атака и в защита, можем да стигнем далеч", добави полузащитникът.

Всяка тренировка на турския тим, в който се открояват имената на Хакан Чалханоглу и Арда Гюлер, преминава пред страхотна атмосфера и огромен интерес.

"Този отбор има потенциала да направи нещо историческо", заяви бившият турски национал Хамит Алтънтоп, който в момента е председател на Турската футболна асоциация. 

Алтънтоп е роден в Германия и там прекара основната част от кариерата си, но носеше екипа на националния отбор на Турция между 2004 и 2014 година, като записа 82 мача и седем гола.