Футболистите на Турция бяха крайно разочаровани от поражението с 0:3 от Португалия във втория кръг от група "F" на Евро 2024. Повечето от тях признаха силата и класата на португалците, които са доминирали през всичките 90 минути.

"Не можахме да покажем това, върху което работихме на терена по време на тренировките. Мачът беше много лош за нас – лошо започна, лошо и завърши. Разбира се, имаме много поуки от мача. Нашият селекционер ще направи необходимия анализ. Ние също сме нещастни, както и нашите фенове. Започнахме добре турнира, сега направихме лош резултат. Нищо не е свършило, имаме трети мач. Надяваме се да постигнем добър резултат от последната среща и да излезем от групата. Във футбола могат да се случат такива неща, както и в живота. Има лоши дни и има добри дни. Ще преодолеем това и ще изведем нашия национален отбор на върха“, каза Мерих Демирал след края на срещата.

Оркун Кьокчу, полузащитник на Турция: "Знаехме, че Португалия има много силен отбор. Аз лично съм наясно, защото играя за Бенфика. Тази страна има много качествени играчи, знаехме, че ще бъде труден мач, те бяха по-добри. Ние направихме всичко по силите си, но явно не е било достатъчно.

Имахме план, а не се придържахме към него на 100 процента. Португалия запази доминацията си през по-голямата част от срещата. Има и други много силни отбори, които могат да спечелят първенството, но със сигурност един от фаворитите на Евро 2024 е Португалия", завърши Кьокчу.