В Турция не обръщат внимание на критиките в социалните мрежи в навечерието на мача им с Чехия в сблъсък за място на осминафиналите, съобщи Ройтерс.

Тимът се нуждае само от точка, за да продължи напред и да заличи спомените от последното европейско първенство, на което си тръгна с три загуби в групата.

"Защо хората искат да създадат проблеми?", попита Монтела на пресконференцията си. "Ние сме обединени. Няма да оставим това да ни разсея, много сме мотивирани. Вярата е в ръцете ни", каза италианецът.

Той призна, че решението младата звезда на тима Арда Гюлер да не започне от първата минута спри загубата от Португалия не е било негово, а на лекарския щаб. "Сега е добре, ако не започне, ще е заради мен", каза Монтела.

"Само нашият мач има значение. Ние сме фокусирани върху това да отговорим на терена, както го правим в последните 10 месеца. Играчите имат нужда да бъдат подкрепяни", добави той.

"Смеем се на това, което става в социалните медии, защото нищо не се случва в тима. Не ни беше приятно, като прочетохме какво става в социалните мрежи", призна и крилото Ирфан Кахведжъ. "Всичко е нормално в тима, не се влияем от това, което говорят хората. Независимо дали сме играчи на Галатасарай, Бешикташ или Трабзонспор, ние сме много добри приятели. Обединени сме под националния флаг", каза футболистът.

"Дойдохме с целта да излезем от групата. Спечелихме първия си мач, което Турция не бе правили преди. Утре имаме голяма възможност", каза селекционерът Монтела.

"Зависи от нас, ние сме позитивни. Готови сме да се борим. Вярвам във феновете ни, които ще бъдат с нас и ще ни подкрепят от първия съдийски сигнал до последния. Искам да припомня на критиците, че това е нашата страна. Ако я обичат, да подкрепят отбора колкото могат.