Националният отбор на Нидерландия потвърди, че Тюн Копмайнерс няма да може да вземе участие в предстоящото Европейско първенство. 26-годишният холандски полузащитник блестеше през този сезон за Аталанта на Джан Пиеро Гасперини, като се оказа ключов играч за класирането им в Шампионската лига и триумфа в Лига Европа, вкарвайки 15 гола и давайки 7 асистенции.

Копмайнерс е свързван усилено с преминаване в Ювентус през предстоящия летен трансферен прозорец, като е смятан за една от основните им цели. По време на загрявката на приятелския мач на Нидерландия срещу Исландия в понеделник вечерта той получи мускулен проблем и бе принуден да се оттегли.

Както бе потвърдено от Кралската нидерландска футболна асоциация днес, Копмайнърс няма да бъде на разположение на Нидерландия за предстоящото Европейско първенство, като няма да може да вземе участие поради мускулен проблем. Точното естество на контузията все още не е ясно. Новината ще бъде горчив удар за 26-годишния играч, но изглежда малко вероятно да повлияе на шансовете му да премине в Ювентус през лятото, ако бъде договорена сделка с Аталанта.