Англия и Словения излизат един срещу друг в среща от последния кръг в Група „С“ на Евро 2024. Двубоят на „Райненергищадион“ стартира от 22 часа българско време.

Формата на Англия: Общо 5 победи, 3 равенства и 2 загуби в последните 10 изиграни футболни срещи. От тях 4 победи, 1 равенство и 2 загуби в последните 7 домакинства.

Формата на Словения: Общо 5 победи, 4 равенства и 1 загуба в последните 10 изиграни футболни срещи. От тях 2 победи, 1 равенство и 1 загуба в последните 4 гостувания.

Директни мачове: В последните 6 директни срещи Англия има 5 победи, а веднъж двата победи, гостите нямат победа и 1 път са завършили наравно. На домашния терен на Англия имат изиграни 3 срещи, като домакините имат 3 победи, гостите нямат победа и нямат равен мач.

Срещата можете да следите НА ЖИВО в Gol.bg

СЪСТАВИТЕ: 
Англия: Пикфорд, Уокър, Гехи, Стоунс, Трипиър, Райс, Галахър, Белингам, Фодън, Сака, Кейн
Словения: Облак, Карничник, Дркушич, Бийол, Янжа, Стоянович, Черин, Елшник, Млакар, Шпорар, Шешко

1-а минута: НАЧАЛО НА МАЧА! 

5-а минута: Първият точен удар е за Словения, но Пикфорд не е затруднен след опита на Шешко с глава. 

20-а минута: Минути, в които англичаните не правят нищо опасно. При добро взаимодействие отляво Сака вкара, но асистентът Фодън бе в засада, така че голът бе отменен. 

31-а минута: Мъките на Англия продължават. Все пак точен удар на Кейн, но без проблеми за Облак. 

35-а минута: Страхотен пряк свободен удар от Фодън, но все пак дистанцията до вратата бе трийсетина метра и Облак бе подготвен и за посоката, така че спаси комфортно. 

40-а минута: Опасно центриране на Трипиър, но на далечната греда Галахър и Кейн се разминаха и не успяха да вкарат. Това обаче бе много добра ситуация. 

45-а минута: КРАЙ НА ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ. Без голове и отново неубедителна Англия и малко положения. 

46-а минута: НАЧАЛО НА ВТОРОТО ПОЛУВРЕМЕ. Смяна за Англия - Коби Мейну вместо Конър Галахър. 

57-а минута: Англичаните опитват да  са по-активни, като изпълниха няколко при корнера, при последния от които Стоунс засече с глава, но Шешко бе на точното място и блокира. 

71-а минута: Саутгейт пуска и Коул Палмър в търсене на гола, но отборът му продължава да не прави нищо в атака. 

75-а минута: Нелош удар на Райс, но неточен. 

92-а минута. Хубава бърза атака за Англия, започнала от Антъни Гордън, но ударът на Палмър не бе достатъчно силен и Облак спаси. 

94-а минута: КРАЙ НА МАЧА! Англичаните отново разочароваха, а словенците взеха скъпоценната точка.