Дания и Сърбия излизат в решителна среща от последния кръг в Група „С“ на Евро 2024. Мачът на „Алианц Арена“ в Мюнхен започва в 22 часа българско време.

Формата на Дания: Общо 6 победи, 3 равенства и 1 загуба в последните 10 изиграни футболни срещи. От тях 5 победи и 2 равенства в последните 7 домакинства.

Формата на Сърбия: Общо 3 победи, 2 равенства и 5 загуби в последните 10 изиграни футболни срещи. От тях 2 победи, 1 равенство и 4 загуби в последните 7 гостувания.

Директни мачове: В последните 3 директни срещи Дания постигна 3 победи над Сърбия.

Треньорът на Сърбия Драган Стойкович взе някои сериозни решения за мача, като остави извън стартовия тим звезди като Душан Тадич, Душан Влахович и Сергей Милинкович-Савич. Комшиите се нуждаят задължително от победа, за да продължат напред. Героят от миналия мач Лука Йович също остава на пейката. Александър Митрович ще води атаката и ще бъде с капитанската лента.

В тима на Дания има само една промяна. Виктор Кристиансен, който направи грешката при гола на Англия в миналия мач, остава на пейката. На неговото място стартира Александър Ба.

ДАНИЯ: Каспер Шмайхел - Йоаким Андерсен, Андреас Кристенсен, Яник Вестергор - Александър Ба, Пиер-Емил Хойберг, Мортен Юлманд, Йоаким Меле - Кристиян Ериксен, Йонас Винд - Размус Хойлунд

СЪРБИЯ: Предраг Райкович - Милош Велкович, Никола Миленкович, Страхиня Павлович - Андрия Живкович, Неманя Гудель, Иван Илич, Срджан Михайлович - Лазар Самарджич, Саша Лукич - Александър Митрович

Срещата можете да следите НА ЖИВО в Gol.bg

1-а минута: Начало на мача. Топката е за Дания.

4-а минута: Първи жълт картон в мача. Получи го Никола Миленкович, който задържа Размус Хойлунд.

9-а минута:  В тези първи минути не се случва много. Владеенето на топката е повече в полза на Дания, Сърбия често е принудена от пресата на противника да хвърля дълги топки напред.

16-а минута: Първо добро положение в мача. Дания е близо до отбелязване на гол! Първият шанс в мача е извън наказателното поле: Маеле подава отляво, на далечната греда Ба се хвърли останал сам, но топката излезе в аут.

21-а минута: Още един шанс за Дания. Кристиян Ериксен, който играеше рекорден 133-и мач за Червения динамит, стреля от разстояние, но Райкович се разтегна и изби в корнер.

23-а минута: Топката е в мрежата на Сърбия, но има сигнал за нарушение! След корнер, Йонас Винд изпревари вратаря Райкович и топката спря в мрежата. Нападателят на Дания обаче задържа стража при центрирането.

27-а минута: Втори жълт картон в мача. Получи го Йонас Винд, за нарушение срещу Павлович.

30-а минута: Още един жълт картон. Получи го Юлманд, заради нарушение срещу Илич.

32-а минута. Още един добър шанс за Дания. След корнер топката попадна у Хойлунд, който стреля силно в близкия ъгъл, но Райкович спаси.

39-а минута: Пореден удар за Дания. Хубава атака отдясно завърши с подаване на Хойлунд назад към Винд, но в момента на удара датчанина се подхлъзна и прати топката далеч над вратата.

45-а минута: Въпреки, че на Сърбия им трябва победата повече, Дания доминира през първото полувреме. Червеният динамит създаде положения, а хората на Стойкович стоят близо до вратата си и не направиха нищо в атака.

45-а минута: 1 минута добавено време.

45+1-а минута: Край на първото полувреме.

46-а минута: Начало на второто полувреме.Топката е за Сърбия. Драган Стойкович прави първите смени в мача. Душан Тадич и Лука Йович влизат вместо Самарджич и Гудель. Смяна и за Дания. Андреас Сков Олсен вместо Йонас Винд.

46-а минута: Сърбия още няма точен удар в мача. Дания пък натрупа картони и в момента е на третото място в класирането с равни показатели със Словения, но с по-лош дисциплинарен рекорд.

51-а минута: Резервата Сков Олсен нахлу навътре и стреля към далечния ъгъл, но след рикошет топката излезе в корнер.

54-а минута: Гол за Сърбия! Автогол на Андерсен е отменен заради засада преди това на Александър Митрович. ВАР в действие! При подаването към Митрович, има засада. Нападателят след това преодоля Шмайхел и центрира, за да се стигне до автогола, но флага е точно вдигнат.

59-а минута: Втора смяна за Дания. Каспер Долберг заменя Размус Хойлунд на върха на атаката.

65-а минута: Нов шанс за Дания! Ериксен центрира от корнер и Яник Вестергор скочи най-високо, за да засече с глава. Топката отиде право в ръцете на Райкович.

68-а минута: Смяна за Сърбия. В игра влиза Душан Влахович, на мястото на Саша Илич.

73-а минута: Още една смяна за сърбите. Филип Младенович замени Михайлович.

77-а минута: Двойна смята за Дания. Излизат Юлманд и Ба, на техните места Виктор Кристиянсен и Томас Дилейни.

81-а минута: Все още нито един точен удар за Сърбия и само един опит от тяхна страна.

83-а минута: Митрович падна в наказателното поле търсейки дузпа. Вместо това получи жълт картон.

87-а минута: Последна смяна за Сърбия. Сергей Милинкович-Савич влиза на мястото на Лукич.

88-а минута: Лудост в битката за второто място! В момента има пълно равенство в показателите на Дания и Словения, включително и жълтите картони.

88-а минута: Последна смяна за Дания. Юсуф Поулсен влезе в игра вместо Ериксен.

90-а минута: Пет минути добавено време!

90+1-а минута: Първи точен удар за Сърбия. Отправи го Милинкович-Савич, но Шмайхел нямаше трудности да спаси.

90+5-а минута: Край на мача. Дания остава с три ремита и продължава напред, изхвърляйки Унгария и Хърватия. Сърбия отпада!