Холандската легенда Луис ван Гаал обяви края на треньорската си кариера. 67-годишният специалист съобщи решението си чрез холандска телевизия. 

Наставникът се наслади на забележителни успехи, като през 1995-а година изведе Аякс до триумф в Шампионската лига, след това спечели 2 титли на Испания с Барселона, титлата на Германия с Байерн и ФА Къп с Манчестър Юнайтед. С Холандия пък стигна до трето място на световтото първенство през 2014-а. 

„Вече съм пенсионер. Нямам амбиция да бъда технически директор или анализатор. Съпругата ми се отказа да работи в продължение на 22 години, за да бъде до мен. Първи обещах да се откажа на 55 години, но продължих до 65 и не мисля, че е много щастлива от това“ заява Ван Гаал пред VTBL. 

По времето си на „Олд Трафорд“ Ван Гаал даде дебют на Маркъс Рашфорд, който в момента се превърна в една от основните фигури при Червените дяволи и нападателят не пропусна да благодари на холандеца. „Благодаря ти, че  ми отвори вратата и ми повярва. Сега се наслаждавай на почивката, бос“ написа Рашфорд в Туитър.