Грандът от Рио де Жанейро Ботафого изпадна от бразилската първа дивизия за втори път в последните 12 години, след като допусна загуба с 0:2 от Сантос.

И двете попадения на "Ещадио Урбано Калдейра" вкара Леандро Дамиао през второто полувреме. Поражението за Ботафого означава, че тимът се присъединява към Крисиума, който също изпадна.

Другите два тима, които от новия сезон ще играят във втора лига, ще станат ясни след изиграването на последния 38-ми кръг в края на седмицата. Към момента Палмейрас е 16-ти, Витория - 17-ти, а Баия - 18-ти, съответно с 39, 38 и 37 точки.

Палемйрас загуби още в събота с 1:3 от осигурилия си участие в следващото издание на Копа Либертадорес тим на Интернасионал.

В неделя Витория претърпя тежка загуба с 0:4 като гост на Фламенго, докато Баия запази шансове за оставане в елита с минимален успех с 1:0 над Гремио на собствената си "Арена Фонте Нова". В челото на класирането, където почти всичко е ясно, мачовете от кръга не предложиха много интрига.

Завоювалият предсрочно титлата Крузейро направи 1:1 на гост на Шапекоензе, вторият в подреждането Сао Пауло завърши при същия резултат у дома срещу Фигейрензе, а четвъртият Коринтианс загуби с 2:5 от петия в класирането Флуминензе.

Въпреки това Флуминензе няма как да измести до края на шампионата Коринтианс от четвъртата позиция и да спечели право да играе в турнира Копа Либертадорес, тъй като разликата между двата отбора е 5 точки.

(БТА)