УЕФА окончателно одобри графика и формата за провеждане на Лига на Нациите, която ще замени голяма част от приятелските мачове между националните отбори.

Турнирът ще се проведе в рамките на два месеца в края на 2018-та година и ще бъде подобен на Шампионската Лига. Четири от квотите за ЕВРО 2020 ще бъдат раздадени на победители в Лига на Нациите.

В Лига на Нациите ще участват всички 54 членки на УЕФА. Те ще бъдат разделени в четири лиги - A, B, C и D.

В Лига А ще участват най-силните 12 държави, които ще бъдат разделени в 4 групи по три отбора. Четирите победители ще играят полуфинали и финал, където ще бъде излъчен шампиона.

В Лига B също ще има 12 отбора. Лига C ще е с две групи от три отбора и две групи от четири отбора. В Лига D ще има четири групи по четири отбора.

Първоначално отборите ще бъдат разпределени в лигите според коефициента им в УЕФА. След това победителят в групата ще печели промоция, а загубилия ще изпада.

Турнирът ще се провежда на всеки две години между месеците септември и ноември.

УЕФА одобри и начина за класиране на ЕВРО 2020, в което ще участват 24 държави. В квалификациите ще има 10 групи и в тях първите два класирали се отбора ще се класират директно.

Останалите 4 места ще бъдат разпределени между 16-те отбора, победители в групите на Лига на Нациите. Тези 16 отбора ще играят плейофи в групи 4 по 4 и ще играят полуфинали и финал за местата на ЕВРО 2020.