С два гола на звездата си Тим Кейхил Австралия елиминира Китай и се класира за полуфинал в турнира за Купата на Азия с победа 2:0.

Австралийците очакват победителя от мача Япония - ОАЕ за съперник на полуфиналите. По-рано днес Република Корея победи Узбекистан след продължения.

След няколко пропуска преди почивката, Кейхил успокои феновете на домакините с точно изпълнение четири минути след почивката със задна ножица. Красивото попадение напомни за зрелищното воле срещу Холандия на Световното първенство в Бразилия.

След центриране от корнер китайците не изчистиха топката, тя попадна в Иван Франич, който я бутна към 35-годишния Кейхил и последният реализира с гръб към вратата.

В 65-ата минута Кейхил удвои преднината на своите, засичайки с глава подаване на Матю Леки от ъглов удар. С това попадение ветеранът има 39 гола в 80 мача за националния отбор на своята страна.

Преди няколко дни Кейхил отново впечатли с прецизността си, когато изрита топката от терена и я прати право в ръцете на своя син, който бе на трибуните. Ето и видео:

И голът на нападателя срещу Холандия от световното, който си заслужава да бъде видян отново: