Михаел Лаудруп няма да напуска поста си като треньор на шампиона на Катар Лехвия преди май месец, въпреки че потвърди, че от Японската футболна федерация са го потърсили за нов национален селекционер на мястото на уволнения мексиканец Хавиер Агире.

"Радостен съм от интереса на японците, но сега ми предстоят още доста мачове и те са приоритетни в момента", каза датчанинът.

"Когато сезонът в Катар свърши през май, тогава ще мисля за бъдещето си. То може да е тук в Лехвия, но може и да е другаде", добави още Лаудруп.

В края на богатата си кариера бившият футболист на Барселона, Реал Мадрид, Ювентус и Аякс игра известно време в японския Висел Кобе.

От федерацията в Страната на изгряващото слънце обаче искат новият национален селекционер да бъде обявен до месец март, като така той да има време да се запознае с местното първенство и да бъде готов за началото на световните квалификации, които започват през юни.

Все пак съществува вариант наследникът на Хавиер Агире да започне работа чак в края на пролетта, като за предстоящите приятелски срещи на Япония през март с Тунис и Узбекистан да има временен мениджър.

В момента Лехвия се намира на второ място в първенството на Катар на 1 точка от водача Ал Сад при оставащи още 7 кръга. Освен арабския клуб, в кариерата си датчанинът е ръководил още тимовете Брьондби, Хетафе, Спартак Москва, Майорка и Суонси.