Най-успешният румънски футболист Георге Хаджи е на мнение, че той е трябвало да спечели Златната топка през 1994 година, за сметка на Христо Стоичков.

"Златната топка? Аз трябваше да я спечеля през 1994 година. Нямам никакво съмнение, че бях най-добрият футболист на световното в САЩ, но за съжаление Румъния отпадна на четвъртфиналите", започна Хаджи.

"Може би точно това ми костваше Златната топка. Тогава бях на върха на кариерата си и много близо до спечелването на тази награда."

"Аз съм много съм горд от представянето на Румъния на световното в Щатите. Играех най-добрия футбол в кариерата си, а националния отбор също беше много силен."

"Ние бяхме достатъчно добри, за да победим всеки съперник и да спечелим световната титла. Бяхме близо, но тогава дойдоха онези последни пет минути", допълни Хаджи, визирайки четвъртфинала с Швеция.

Както е известно, през 1994 година най-добрият български футболист Христо Стоичков буквално отвя конкуренцията и спечели Златната топка. Той спечели 210 точки, а победителят от 1993 година Роберто Баджо остана втори със 136 точки, пред третия Паоло Малдини със 109 точки.

Интересното е, че Хаджи и Камата са големи приятели, а българинът е кръстник на едно от децата на румънеца. През сезон 1994/95 двамата са съотборници в Барселона.

Хаджи е сред футболисти, играли в Барса и Реал Мадрид. За  Лионел Меси и Кристиано Роналдо румънецът казва: "Като играч със силен ляв крак бих предпочел този, който е като мен"...