Защитникът Фабрисио беше отстранен от игра заради обидни жестове към запалянковците на отбора си Интернасионал в домакинския мач срещу Ипиранга от бразилския щатски шампионат по футбол "Гаучо".

В 63-ата минута на срещата Фабрисио получи топката, след което започна дрибъл, но рязко спря и се насочи към тъч-линията към освиркващите го фенове на тима. Той буквално превъртя и започна да им показва бясно средни пръсти с двете си ръце.

28-годишният бранител получи директен червен картон от съдията, чието решение прати в див екстаз запалянковците на Интернасионал, които навярно се радваха за първи път на червен картон на свой футболист.

Изпадналият в амок Фабрисио побърза да съблече фланелката си и дори я разкъса. Той крещеше: "Напускам, напускам", а неговите съотборници напразно се опитваха да го удържат. Бранителят заявил, че не иска да играе повече за този отбор.

След двубоя футболистите на Интернасионал напуснаха стадиона и отказаха всякакъв коментар, а клубното ръководство отстрани за неопределено време Фабрисио от представителния състав.

Въпреки че остана с човек по-малко, Интернасионал спечели мача с 1:0 с гол на Андерс Д'Алесандро от дузпа 20 минути преди края и запази първото си място в класирането с 31 точки след 14-ия кръг на надпреварата, с 2 точки аванс пред Гремио.