Олимпик Лион се върна на върха във френското първенство, след като завърши 2:2 с гостуващия Сент Етиен в среща от 33-ия кръг.

Клинтън Нджие и Кристоф Жайе бяха точни за домакините. Камерунецът оркри резултата в 24-а минута след асистенция на Набил Фекир.

Гостите обаче стигнаха до обрат. В 31-а минута съдията отсъди дузпа за Сент Етиен заради игра с ръка на Линдзи Роуз в наказателното поле и му показа директен червен картон.

Макс-Ален Градел беше точен от бялата точка за 1:1. В самия край на полувремето гостите направиха 2:1 след попадение на Ромен Амума.

Кристоф Жайе донесе точката на "хлапетата" в 48-а минута. Той се разписа с глава след центриране от пряк свободен удар на Фекир. В 71-а минута Лоик Перен от Сент Етиен можеше да си отбележи автогол, но уцели гредата.

След равенството Лион отново е на върха, но с равен актив с Пари Сен Жермен. И двата тима имат по 65 точки, но Лион са с по-добра голова разлика. ПСЖ обаче е с мач по-малко и може да изпревари съперника, ако надиграе аутсайдера Метц в отложения сблъсък помежду им.

Сент Етиен се изравни с четвъртия Олимпик Марсилия, като и двата тима имат по 57 точки. Третият Монако е с 59 точки.