Колумбия постигна минимална победа с 1:0 над Коста Рика в приятелски мач, който се игра на стадион "Педро Бидегаин" в Сан Лоренцо, Аржентина. 

И въпреки, че трудностите на Радамел Фалкао на клубно ниво продължават, той се превърна в герой за своята родина, след като реализира единственото попадение в мача.

Причината за неговите неволи са ясни - желанието на играча е да си уреди трансфер в Челси преди Копа Америка, която стартира след броени дни, но това е под въпрос заради посредствения сезон, който изкара с Юнайтед. 

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед, който преживя труден сезон след само 4 вкарани гола в 29 мача, се разписа в 47-ата минута, след като засече от близка дистанция прекрасно центриране на Куадрадо.

Така все пак колумбийците вървят по график в подготовката за Копа Америка, която стартира съвсем скоро, и увереността в отбора е много сериозна.

Селекционерът на колумбийците Хосе Пекерман иначе бе заложил на много силен състав в който личаха имената освен на Фалкао, още на Хамес, Куадрадо и Джаксън Мартинес.

Въпреки това обаче колумбийците изпитваха трудности срещу опонента си по време на срещата и успехът не дойде лесно.