Световният шампион Клаудио Тафарел сподели, че бразилците все още не могат да забравят свирепата германска градушка, която ги бомбардира на полуфиналите на Мондиал 2014.

Треньорът на вратарите в бразилския национален отбор защити футболистите от постоянните критики към тях и изрази увереност, че тимът ще си стъпи на краката. След фиаското в заключителната фаза на световното първенство Селесао записа 12 победи в следващите си 13 срещи.

"Дори и за нас, световните шампиони от 1994 година, не беше лесно. Да, ние спечелихме четвърта световна титла, но преди това бяхме изправени пред доста трудности. Помните ли как феновете ни замерваха с яйца в Бахиа?" започна Тафарел

"Ние също бяхме критикувани. Усещахме липса на доверие в съблекалнята, но го преодоляхме. Настоящият отбор е една отлична група. Имаме впечатляващи футболисти. Вие не знаете какво се случва зад кулисите. Но тези, които работим с този отбор, виждаме големия потенциал. Виждам желанието на играчите да работят заедно и да дадат най-доброто от себе си."

"Те изживяха много трудности и предизвикателства. Загубата на световното първенство, една незабравима загуба.. Те все още носят товара от това поражение върху плещите си. Вярвам, че стъпка по стъпка те ще успеят да върнат своята увереност и ще донесат много радост на нашия народ", завърши своя коментар Тафарел.