Бразилската легенда Роналдо избра Идеалния си отбор на малки вратички. Той реши да бъде в един тим със Зико, Зинедин Зидан, Джалминя и Роналдиньо.

Като любител на офанзивния футбол Феномена решава отборът му да бъде без вратар и защитници, но неговата теория е повече от желязна - "винаги ще вкарваме повече от противника".

"Зидан, Зико, Джалминя и Роналдиньо са мои приятели. С всеки един от тях  съм играл за Селесао, в клубовете си или в къщите ни", обясни истинският Роналдо пред Goal.com.

"Но това, което ще направи този отбор отличен е броят на головите възможности, които бихме създали. Всички са суперзвезди, които умеят да атакуват."

"Моите съотборници са изключително надарени, креативни и пъргави, затова ще ги въртя на четири поста, но аз ще остана в центъра на атаката, за да получавам всички пасове! Ние ще играем изцяло офанзивно, не дефанзивно."

"Да, ще получаваме много голове, но също така ще вкарваме много попадения и общо взето ще печелим мачовете си с 20:15. Страхотното на уличния футбол е съперничеството между противниците."

"Триковете, дриблирането, намирането на позиция... Исках да продължа да играя, но не можех. Моята професионална кариерата напредна бързо и нямах време да играя на малки вратички."

"Запознах да отделям време на клубовете си, а и не исках да рискувам с евентуална контузия в уличните мачове. Но винаги когато имах възможност съм играл с приятели. Когато нямах такава, стоях и гледах останалите", допълни Феномена.