Нападателят на Сиатъл Соундърс и американски национал Клинт Демпси ще бъде лишен от състезателни права за Купата на САЩ поне за две години, след като беше отстранен от терена с червен картон и скъса тефтерчето на съдията, на което си записва картоните.

Заради този инцидент Мейджър-лигата вече му наложи лишаване от състезателни права за три мача. Малко след това Футболната федерация на САЩ обяви, че Демпси ще бъде наказан за общо 6 мача за Купата на страната в следващите две години, което е най-голямото възможно лишаване от права по местните правила. Отделно от това, ще трябва да плати и глоба, която за момента не е известна като размер.

Бившият нападател на Тотнъм и Фулъм има право да обжалва наказанието, което му дойде като резултат от неспортсменското поведение по време на мача между Сиатъл и Портланд на 16-и юни.

Демпси не успя да си сдържи нервите, след като беше отстранен и Майкъл Ариса, а неговия червен картон остави Сиатъл с осем човека на терена. Той взе тефтерчето на съдията Даниъл Радфорд и го хвърли на земята, за което получи жълт картон.

След което обаче го вдигна и накъса на парчета, което му донесе червен. И като се има предвид, че в турнира за Купата на страната отборите от МЛС се включват в последните кръгове, то очертава се повече от две години отсъствие на национала в турнира.