Дани Блинд ще остане начело на Холандия, въпреки фиаското в европейските квалификации. 

Бившият национал пое отбора през лятото след раздялата с Гуус Хидинк, но успя да спечели само един от четирите мача, в които бе начело и в резултат Лалетата останаха 4-и в своята група, като за първи път от 1984-а година не успяха да се класират за еврофинали. Въпреки това той получи вот на доверие. 

„Ние ще запазим Блинд като треньор. Започнахме процес, в който за съжаление всичко се обърка и двубоят с Чехия е симптоматичен за това. Ние носим отговорност за екипа и Блинд ще получи възможност да постави основи за добро бъдеще. Започнахме с млад отбор и трябва да продължим да залагаме на такива играчи” заяви директорът на федерацията Берт ван Ооствеен. 

Самият наставник бе разочарован, но също демонстрира желание да промени ситуацията. „Случилото е разочароваща за всички нас и за цяла Холандия. Трябва обаче да гледаме към бъдещето и да се класираме за световното в Русия през 2018-а. Това е целта ни. Поех позицията с мисълта да остана дълго време и единствено мога да кажа, че не смятам да се отказвам” изтъкна 54-годишният Блинд.