Розенборг – Лацио, среща от Група G на Лига Европа, стадион „Леркендал“ – 22:05 часа българско време.

Групата на Лацио

Вратари: Бериша, Гуериери

Защитници: Баста, Джентилети, Хьоед, Конко, Раду

Полузащитници: Кандрева, Каталди, Маури, Морисън, Мургиа, Оикономидис, Онази

Нападатели: Джорджевич, Кейта, Кишна, Матри

Прогнозата на Gol.bg:

Лацио гостува в Норвегия на Розенборг с мисълта да си осигури участие във фазата на елиминациите на Лига Европа. Победа довечера ще закрепи „орлите“ на върха в класирането в Група G с 10 точки.

В последния мач срещу Розенборг през октомври Лацио победи с 3:1, въпреки че още в началото римляните останаха с човек по-малко. След това хората на Стефано Пиоли направиха 1:1 с Днипро и победиха у дома с 3:2 Сент Етиен.

Скандинавците пък има само една точка, дошла след равенството със Сент Етиен в първия мач в груповата фаза на турнира. След това Розенборг загуби с 0:1 от Днипро и 1:3 от Лацио.

„Орлите“ ще трябва и да възстановяват самочувствието си, след като са в серия от две поредни победи. А през уикенда предстои голямото дерби на Рим с Рома.

Тимът на Пиоли все пак има психологическо предимство от победата си в първия мач, а освен това „орлите“ нямат загуба в 13 от последните си 14 мача в Лига Европа.

Римляните най-вероятно ще бъдат без контузените Стефан де Врай, Кейта, Сергей Милинкович-Савич, Уесли Хьоед и Марко Пароло, докато бразилският централен защитник Маурицио е наказан.

Тимът на Розенборг е в „пълно бойно снаражение“, като единствено младокът Андреас Хелмерсен е с травма.

Резултат: 1:1