Александър Лаказен напомни за формата си от миналия сезон и то в изключително удобен момент – местното дерби със Сент Етиен. 

Голмайсторът на Лион избухна с хеттрик за успеха с 3:0 в двубой от 13-ия кръг и по този начин Хлапетата излязоха еднолично на второ място с 25 точки, но на цели 10 от ПСЖ. 

Дотук сезонът не бе добър за Лаказет, който се бе отличил с доста пропуски, включително и от дузпа и не случайно имаше едва два гола в Лигата. В 41-ата минута обаче той откри, след като технично копна топката над вратаря Руфие след пас на Жереми Морел. 

В 59-ата Рафаел получи възможност да стреля, вратарят на гостите изби, но Лаказет се оказа на точното място и направи добавка за 2:0. Това окончателно пречупи Зелените и в добавеното време нападателят на Лион оформи хеттрика си, когато Фери го изведе зад защитата, а той заобиколи вратаря и реализира. 

Победата бе трета поред и четвърта в последните 5 срещи за Олимпик в първенството, докато Сент Етиен макар и да остава 5-и с 22 точки, губи за трети път поред като гост.