Селекционерът на Република Ирландия Мартин О’Нийл обяви, че отборът му все още има доста работа за вършене по пътя към финалите на Европа 2016, въпреки равенството 1:1 в Зеница срещу Босна и Херцеговина. 

Голът на чужд терен поставя Ейре в по-добра позиция за реванша и нулево равенство ще прати състава във Франция, но наставникът не счита, че тимът му има предимство. 

„Не мисля, че шансовете ни са по-големи. Босна е отбор, който е способен да бележи. Ние вкарахме, което бе хубаво, но този гол много бързо може да бъде заличен“ заяви специалистът след двубоя, който се игра при гъста мъгла през втората част. 

„Определено се притесних, когато падна мъглата мачът може да бъде прекъснат и не знаех какво ще се случи тогава. По-късно разбрах, че в такава ситуация трябва да се доиграе оставащото време. Дори не видях гола на Роби Брейди, който обаче се оказа в много добра позиция“ добави той. 

Съставът на О’Нийл вероятно ще бъде подсилен за реванша от Джон О’Шей и Джон Уолтърс, които бяха наказани за мача в Зеница, а и Шейн Лонг има вероятност да може да вземе участие в сблъсъка в Дъблин в понеделник.