Голямата легенда на българския футбол Христо Стоичков обяви по време на пресконференцията преди утрешния шоумач по случай 50-годишния му юбилей, че този спектакъл ще бъде за всички българи.

Камата събра легенди от световна величина на голямото събитие, което ще се състои в утрешния ден на Националния стадион "Васил Левски".

Той бе на специалната пресконференция заедно с Иван Саморано, Хосе Мария Бакеро, Даниеле Масаро и Пьотр Новак.

"Останаха няколко часа до това събитие, което избрахме да бъде в България. Искам хората да дойдат да видят един спектакъл. Този мач е за тях. Не съм забравил откъде съм тръгнал. Избрахме и тази специална дата, каквато е 20 май. За мен ще остане паметна, както за България и най вече за дрийм тийма на Барселона, спечелвайки първата европейска шампионска титла през 1992 година", каза Стоичков.

"Изключително съм щастлив и радостен, че днес имам възможността да представя част от бившите ми колеги, съотборници. Както и противници, с които останахме приятели извън терена. Затова сме подготвили нещо специално, хората ще бъдат изненадани, но няма да издаваме много от нещата".

Впоследствие Камата беше попитан и за физическата си форма, на което той отговори с усмивка. "Аз винаги съм готов, до там до колкото сърцето и мускулите ще издържат, но когато си по-умен, знаеш как да се движиш. Щастлив съм, че отново ще бъда на терена с тези футболисти и ще дадем всичко, което можем, за да покажем, че това не е за нас, а за зрителите.

"В годините знаете, че не съм обичал да казвам "Аз", трофеите са на моите колеги и аз съм само част от тези успехи. За това утре този празник е и за тях, защото тези купи са техни. Ще бъда много щастлив да ги видя да играят отново."

Разбира се, стана въпрос и за великия Йохан Кройф, който напусна този свят. "За мен беше щастие и удволствие да играя в Барса толкова млад, под ръководството на Йохан и всички, които бяха в съблекалнята. Той успя да извлече най-доброто от моите качества и това, което постигнах като футболист е благодарение на него и моите съотборници. Едва ли титлите, които спечелихме щяха да се спечелят по този начин, ако не беше той. Аз бях с него няколко часа преди неговата смърт и за мен той остава човекът, който най-много ми помогна в чужбина."

В края на събитието, Стоичков беше попитан дали не мислил този мач да се играе на Ноу Камп, но той отрече напълно. "Когато завърших кариерата си, направих спектакъл на Ноу Камп. Сега трябва това да се случи в България."