Селтик удари големия си съпърник Рейнджърс с 5:1 в първото класическо дерби на Глазгоу след 4-годишно прекъсване. 

Детелините доминираха в двубоя и заслужено го спечелиха. Те имаха предимство в ударите с 20-6, като при точните също предимството им бе солидно – 9-2. При притежанието на топката процентите бяха 57-43. 

Муса Дембеле се оказа големият герой за победителите, като се отчете с хеттрик. Той стана първият футболист с 3 гола в дербито от 50 години. 

Бившият играч на Фулъм откри с глава в 33-ата минута, а след това наказа грешка на Роб Киърнън за 2:0. Джо Гарнър върна един гол за Сините преди паузата след удар с глава, но това се оказа всичко за Сините. 

Скот Синклеър направи 3:1 след пас на Дембеле в 61-ата минута, а след това Филип Сендерос от Рейнджърс за втори жълт картон и всичко стана ясно. С човек повече Дембеле оформи хеттрика си в 83-ата минута, а в добавеното време Стюърт Армстронг вкара и петия гол. 

Така Селтик вече в 17 поредни мача е без загуба и води в класирането с пълен актив от 12 точки след 4 мача. Загубата бе първа за Рейнджърс, който е с 8, а и с мач повече от местния си противник.