Шампионът на Франция ПСЖ допусна втората си загуба за сезона в Лига 1 и то само дни преди сблъсъка с Лудогорец в Шампионската лига на стадион „Васил Левски”. 

Парижани отстъпиха сега при гостуването си в Тулуза с 0:2 и по този начин изравниха постижението и от миналата кампания, когато общо имаха две поражения. Развръзката означава, че напрежението върху Унай Емери ще се увеличи още повече. 

Единсон Кавани направи обичайнити си пропуски до почивката, когато бе спрян от 17-годишния вратар Албан Лафон. Гостите доминираха, като в края на полувремето Кристоф Жулиен изби от голлинията след грешта на стража на домакините. 

Малко след почивката Серж Орие задържа Ола Тойвонен в наказателното поле и получи втори жълт картон, правейки и дузпа, която Бодиже спокойно реализира. 

Въпреки че останаха в намален състав шампионите опитаха да изравнят, но в 79-ата минута Тиаго Мота върна лошо назад, Джими Дурмаз пресече паса и отбеляза решаващия втори гол, за да гарантира победата на своя отбор, която бе първа над съперника от 2009-а година. 

Така Тулуза, който миналия сезон бе пред изпадане, изпревари по точки ПСЖ, като има 14, печелейки 4 от мачовете си до момента. Лидерът Ница играе в неделя като гост на Нанси, а утре Монако ще опита да се откъсне пред столичани с успех над Анже.