Европейският шампион Португалия постигна втора убедителна и очаквана победа, след като спечели визитата си на Фарьорските острови също с 6:0. 

Мнозина имаха опасения, че островитяните ще могат да затруднят именития си съперник, но това не стана и Кристиано Роналдо и компания решиха всичко до почивката след хеттрик на Андре Силва. След паузата и капитанът не пропусна да вкара. 

Така тимът на Фернандо Сантош вече има 6 точки от 3 мача и е на второ място в група В, на 3 точки от лидера Швейцария. Поражението бе първо за Фарьорите, които имат 4 точки в актива си. 

Европейските шампиони решиха нещата още до почивката, като вкараха 3 гола. В 12-ата минута при контра отбраната на домакините не успя да пресече подаване към Андре Силва, който се измъкна сам срещу вратаря и спокойно реализира. Това бе първото попадение във вратата на Фарьорите в квалификациите след две поредни сухи мрежи на старта на кампанията. 

Десетина минути след това отново той удвои. Този път центриране на Куарешма не бе изчистено, като се получи рикошет, при който отново Силва се оказа на точното място и този път вкара с глава. 

В 37-ата минута иберийците окончателно пречупиха островитяните, а Силва оформи хеттрика си, след като отново се оказа на най-добрата позиция. Така нападателят на Порто вече има 4 гола за Португалия, като ги е вкарал в също толкова срещи. 

Кристиано Роналдо също не пропусна да се разпише, като го направи в 65-ата минута. Капитанът направи двойно с Жоао Марио, нагласи си топката и от границата на наказателното поле я прати в мрежата с истински куршум с левия крак. Това бе неговият 66-и гол за страната. 

В 70-ата минута Силва пропусна да вкара и четвърти гол, след като Нилсен се отчете с отлично спасяване, а при последвалия корнер спря и Пепе, който отблизо не успя да вкара с глава. 

В добавеното време влезлият от пейката Моутиньо реализира с много хубав удар извън наказателното поле, а в последните секунди и Кансело отбеляза след контраатака.  

Съставът на Португалия: Руи Патрисио, Кансело, Фонте, Пепе, Антунеш, Карвальо, Жоао Марио (81 Моутиньо), Куарешма (68 Бернардо Силва), Андре Гомес, Андре Силва (80 Eдер), Роналдо