Бившият мениджър на Челси, Тотнъм, Зенит и Порто Андре Вияш-Боаш беше назначен за старши треньор на китайския Шанхай СИПГ, съобщиха от клуба.

„Вилаш-Боаш е водещ млад европейски футболен треньор, който работи с огровна страст, а и вече има сериозен опит, се казва в изявлението на клуба от Шанхай. 

"Ние сме убедени, че пристигането му ще обогати тактическите умения на отбора, ще извади на преден план пълния потенциал на нашите играчи и ще води нашият клуб на високо ниво”.

Вияш-Боаш ще замени на поста на този клуб друго голямо име от Европа- Свен-Йоран Ериксон. Продположенията са, че младият португалец ще бъде един от най високо платените треньори в света на футбола, като някои медии прогнозират годишно възнаграждение за него в размер на 13.7 милиона долара. 

За 39-годишният специалист това е първа треньорска работа от изгонването му от руския Зенит по-рано тази година. Шанхай Интернешънъл Порт Груп, както е пълното име на клуба, завърши на трета позиция в последното първенство, на 12 точки от шампиона Гуанджоу Евъргранд. През новата кампания ще се опитат да влязат в групите на Шампионската лига чрез плейофи.