Холандия постигна пестелива победа с 3:1 при гостуването си на Люксембург в среща от Група "А" на световните квалификации за Мондиала в Русия.

Като цяло съвсем логично гостите бяха по-добрият отбор на терена, но израстването в състава на футболното джудже си личеше осезаемо и в днешната среща.

Домакините затрудниха противника си, който имаше сериозни препятствия, докато стигне до крайния успех и трите точки. 

След успеха си холандците са 2-и в групата с актив от 7 пункта и се намират на 3 точки от лидера Франция.

Домакините пък са на последната позиция със скромната една спечелена точка. 


Самата среща започна с много високо темпо и още в 10-ата минута стражът на домакините спаси с една ръка много силен удар на Робен. 

Второто много чисто положение за домакините бе в 29-ата минута, когато Клаасен от близка дистанция опита да реализира, но топката се отби в краката на противниковия вратар.

Все пак обаче Робен откри в 36-ата минута и даде аванс на "лалетата". Той бе изведен от Клаасен в наказателното поле и с хубав удар от малък ъгъл прати топката в далечния ъгъл на противниковата врата.

Минута преди почивката обаче Шано изравни след точно изпълнена дузпа и така се върна в играта.

След почивката темпото продължи да бъде високо и в 58-ата минута Холандия вкара и второ попадение на Депай. Той засече с глава прекрасно центриране на Блинд и реализира.

През следващите минути имаше още интересни ситуации, а в 84-ата минута Депай оформи крайния резултат с втория си гол в мача. Toй вкара директен гол от фаул след хубаво изпълнение и довърши домакините.

ЛЮКСЕМБУРГ - ХОЛАНДИЯ 1:3
0:1 Робен 36
1:1 Шано 44 дузпа
1:2 Депай 58
1:3 Депай 84

ЛЮКСЕМБУРГ: Шон, Мутш, Малге, Шано, Филипс, Ланс (26 - Яниш), Махмутович, Бонер, Даниел, Сенси, Тюрпел

ХОЛАНДИЯ: Стекеленбург, Брума, Ван Дайк, Бренет, Робен (46 - Берхиус), Снайдер (46 - Депай), Вайналдум, Блинд, Клаасен, Рамзелаар, Дост