Димитри Пайе не донесе късмет на Марсилия при повторния си дебют в Лига 1. Халфът влезе от пейката в 54-ата минута, но Олимпик падна с 0:1 при гостуването си на застрашения от изпадане Метц в мач от 23-ия кръг на първенството.  

Дни преди това френският национал се появи също като резерва при победата над Лион за Купата на Франция, а сега бе пуснат заедно с Бафетимби Гомис в стремежа на гостите да спечелят. 

Двамата почти веднага оказаха ефект и Гомис дори вкара след центриране на Пайе, но попадението правилно бе отменено поради засада. В следващите минути бившият играч на Уест Хям достави нова опасна топка пред вратата, където Симон Фалет едва ни си отбеляза автогол, но напречната греда спаси домакините. 

В 82-ата минута обаче, резервата на домакините Ян Жуфр изпълни отлично свободен удар с левия крак, за да донесе успеха на своя тим, който имаше и други положения и игра добре. 

Успехът увеличи актива на новака на 24 точки, но той остава сериозно замесен в борбата за оцеляване. Марсилия пък пропусна да се приближи на точка от 4-ия Лион и остава с 33, като има и два двубоя повече от Хлапетата.