Холандската легенда Рууд Гулит бе назначен за помощник на Дик Адвокаат, който днес очаквано бе потвърден за трети път като селекционер на отбора. 

Европейският шампион с Лалетата от 1988 и един от най-големите играчи в историята на страната, за последно се изявяваше като телевизионен анализатор, като не е бил треньор от 2011-а, когато за кратко бе начело на руския Терек. 

Интересно е, че по време на първия престой на Адвокаат начело на Холандия (1992-94), двамата бяха в конфликт, като Гулит дори бе обявил, че напуска отбора преди да промени решението си. Преди Мондиал 1994-а той окончателно се отказа след нов спор с наставника, но сега явно двамата са изгладили отношенията си. 

Адвокаат, който през септември ще навърши 70 години, се превръща в най-възрастния треньор на Оранжевите, подобрявайки постижението на Гуус Хидинк, който при напускането си през юни 2015-а бе на 68. 

Завръщането му в отбора за трети път обаче, не бе прието добре от всички, като босът на Рединг Яп Стам обяви, че федерацията трябва да погледне към човек с различни и свежи идеи, вместо да се връща към познати имена.