Воденият от Станимир Стоилов отбор на Астана е само на 90 минути от участие в групите на европейските клубни турнири. Грандът от Казахстан победи с 3:1 у дома Легия Варшава в първи мач от третия квалификационен кръг на Шампионската лига.

Така Астана взе добър аванс преди реванша през следващата седмица, въпреки че поляците вкараха ценен гол в 79-та минута. Ако успее да се класира за следващата фаза и дори да бъде отстранен, тимът от Казахстан ще играе в групите на втория по сила европейски клубен турнир – Лига Европа.

Тимът на Мъри Стоилов свърши работата си още през първото полувреме. Нападателят Жуниор Кабананга даде аванс на тима си в 36-та минута, когато след разбъркване в наказателното поле на гостите успя да отправи удар от сложна ситуация и вкара за 1:0.

Буквално в края на полувремето беларуският национал Иван Маевски направи 2:0. Халфът се разписа с хубав удар от границата на наказателното поле.

След почивката Астана контролираше играта, но вместо това Легия вкара така ценното попадение. Албанският национал Армандо Садику се разписа в 79-та минута и даде надежди на тима си преди реванша. Ганаецът Патрик Твумаси все пак оправи нещата с трети гол за Астана в 94-та минута.

В предишната фаза казахстанците отстраниха с мъка латвийския Спартакс Юрмала, след като победиха с 1:0 като гост, но у дома завършиха 1:1.