Монако започна с трудна победа защитата на титлата си, след като надви Тулуза с 3:2 у дома. Това бе първи мач от 80-ия шампионат на Франция.  

Монегаските на два пъти изоставаха, но съумяха да направят обрат и да спечелят важни 3 точки. 

Началото определено бе шокиращо за шампионите, които изостанаха още в 6-ата минута. След корнер Делор намери с гърди свободния Машаш, който с великолепен удар по диагонала намери далечния ъгъл. 

Постепенно обаче монегаските се окопитаха и започнаха да натискат, като младата звезда Килиан Мбапе накара Лафон да спасява удара му, а при една ситуация Фалкао се измъкна и потърси пред вратата свободния Мбапе, който обаче бе изпреварен от Стийв Яго. 

Все пак логичното се случи в 28-ата минута, когато Моутиньо центрира от корнер и защитникът Жемерсон отклони отлично с глава в далечния ъгъл за 1:1. До почивката натискът на домакините продължи, но до нов гол не се стигна. 

След паузата отново Тулуза нанесе удара. След контра в 53-ата минута Анди Делор получи пред наказателното поле и с отличен остър удар намери долния десен ъгъл на вратата. 

Монако бързо отговори, след като в 58-ата минута Фалкао засече с глава центрира на Жорже и изравни. В 70-ата минута след свободен удар на Моутиньо Глик леко докосна топката и я прати в мрежата, за да донесе победата. 

Малко след това звездата Килиан Мбапе напусна с проблем в коляното, но по-скоро ставаше въпрос за смяна от съображения за сигурност, отколкото за нещо по-сериозно.