Най-скъпият играч в света Неймар направи отличен дебют за Пари Сен Жермен, като записа гол и асистенция при победата с 3:0 на столичани на терена на Гингам. 

Бразилецът действа с голямо желание, показа, че е във форма и се отчете с много пасове и силна игра, с което естествено е зарадвал ръководството и феновете на отбора. 

Домакините нямаха никакъв шанс, а и те помогнаха за развръзката, вкарвайки си автогол. Триумфът бе втори за ПСЖ и така тимът е с пълен актив заедно с Лион, Марсилия, Монако и Сент Етиен. 

ПСЖ доминираше през цялото време. До почивката обаче гостите не бяха достатъчно остри и прецизни пред вратата на съперника, а и нямаха толкото чисти ситуации. 

Неймар играеше често с топката, като допусна някои неточности, но пък се отчете и с добри пасове и технични отигравания. 

В 15-ата минута удар на Кавани бе спасен от вратаря Йонсон, а малко по-късно удар на Неймар премина високо над вратата. Бразилецът бе близо до асистенция, когато сложи топката на главата на Маркиньос, но пък неговият удар с глава срещна гредата при най-добрата ситуация за гостите. 

Домакините от Гингам не направиха нищо кой знае какво в предни позиции, но за тях добраха новина бе, че на почивката резултатът бе 0:0. 

В крайна сметка обаче именно бретанци помогнаха на гостите. В 52-ата минута едно пресечено подаване в наказателното поле прати топката в краката на Жордан Икоко. Защитникът неочаквано реши да върне към вратаря, но го направи доста остра и встрани от него, като си отбеляза шокиращ автогол. 

Естествено при това положение гостите се успокоиха и започнаха да атакуват още по-сериозно. В 62-ата минута Неймар изведе отлично Кавани зад защитата и уругваецът не пропусна, отбелязвайки 90-ия си гол в Лига 1. 

До края единствената въпросителна бе крания резултат, а в 82-ата минута дойде и моментът на Неймар. При поредната атака топката се оказа в Кавани, който много правилно намери свободния Неймар и на празна врата бразилецът реализира.