Белгия е първият отбор от Европа, който се класира за финалите на Мондиал 2018 в Русия. В среща от група "Н" "червените дяволи" победиха с 2:1 като гости Гърция. Воденият от селекционера Роберто Мартинес състав има актив от 22 точки след 8 изиграни срещи и е недостижим на върха в оставащите два двубоя. 

Преди почивката играта беше скучна, като един път гредата помогна на гостите да не допуснат попадение след удар на Константинос Стафилидис.

Двубоят беше решен в рамките на четири минути през втората част. В 70-ата минута Ян Вертонген стреля силно и реализира първото попадение във вратата на "елините". Само три минути по-късно Зека изравни след центриране на Йоргос Цевелас. 

В 74-ата минута Тома Мюние центрира към Ромелу Лукаку, който с удар с глава осигури успеха за белгийците. В последните секунди на редовното време Дрийс Мертенс стреля силно, но вратарят Орестис Карнезис отби шута му.

Два мача преди края на квалификациите белгийците имат 8 точки преднина пред Босна и Херцеговина. Босненците спечелиха с 4:0 като гости срещу аутсайдера Гибралтар. и са с 14 точки. Гърция е на трета позиция с 13 точки.

Два гола на Един Джеко, Кенан Кодро и Сенад Лулич осигуриха успеха в полза на босненския отбор. Кипър загуби с 0:1 като гост срещу Естония и има минимални шансове да заеме второто място в групата, като има актив от 10 точки. Попадение на Матиас Каеит подпечата успеха за естонците в 90-ата минута. Естония има 8 спечелени точки.