В група "Н" на световните квалификации Белгия отнесе Кипър с 4:0 и затвърди превъзходството си. Преди мача легендата Ян Кулеманс връчи фланелка с номер 97 и почетен плакет на Ян Фертонген, който стана рекордьор по брой изиграни мачове за страната. Бранителят изпревари именно легендарния нападател от 80-те години, който има 96 мача.

Еден Азар вкара два гола - за 1:0 и за 3:0 от дузпа, а брат му Торган Азар- който за първи път започна като титуляр, се разписа за 2:0 в 52-ата минута. Ромелу Лукаку в 78-ата минута оформи крайното 4:0, а минута преди края негов втори гол беше отменен.

Гърция нямаше проблеми с аутсайдера Гибралтар и също му вкара четири безответни гола, за да завърши с 19 точки. Босна и Херцеговина приключи със 17, след като победи с 2:1 при визитата си на Естония, но това им стигна само за 3-ото място в групата.

Словакия е единственият от вторите отбори в групите, който не стига до баражите. Там ще бъдат отборите на Швейцария, Италия, Дания, Хърватия, Швеция, Северна Ирландия, Гърция и Република Ирландия. Жребият ще бъде теглен на 17-и октомври в Цюрих, а мачовете ще се играят на 9-11 ноември първите срещи и на 12-14 ноември реваншите.