Футболният свят трябва да бъде благодарен на богати клубове като Манчестър Сити и Пари Сен Жермен за нарушаване на хегемонията на традиционните грандове в Европа като Барселона и Реал Мадрид, заяви треньорът на Пари Сен Жермен Унай Емери.

Думите на Емери са по повод изказване на президента на испанската Ла Лига Хавире Темас, че ще изобличи пред ЕС двата клуба за финансовите методи и умопомрачителните суми, дадени за трансфери. ПСЖ счупи рекорда с привличането на Неймар от Барселона за 222 милиона евро. Парижани спечелиха битката и за Килиан Мбапе, който бе искан от Барселона и Реал Мадрид.

"Мадрид и Барселона искаха Килиан, но ПСЖ показа мускули и успя да го задържи във Франция. Този трансфер се случи по спортни причини, а не по финансови и показа нещо ново в европейския футболен ред. Традиционните грандове виждат, че тяхното кралство е застрашено от ПСЖ и Манчестър Сити, които са клубове с огромен финансов капацитет. Мисля, че това е добре за футбола. Всички трябва да са благодарни за това", каза Емери пред "Марка".