Португалия постигна инфарктна победа с 2:1 над Египет в приятелска среща, която се игра в Цюрих и в която определено имаше доста драма. Мачът бе част от подготовката на двата отбора за Мондиала в Русия, който е през идното лято.

Салах даде аванс на "фараоните" в 56-ата минута и до 90-ата минута Египет водеше в резултата. В 92-ата минута обаче Роналдо се разписа, а три минути след това отново той вкара, за да оформи обрата в полза на иберийците.

През първото полувреме головите шансове като цяло почти липсваха. В 8-ата минута Египет имаше възможност да стигнe до попадение, но Бето успя да спаси удара на Ел Саид от няколко метра.

Последваха не особено интересни минути и битка в средата на терена. В 26-ата минута Роналдо имаше прекрасен шанс да вкара, но ударът му бе изчистен от голлинията, от играч на противниковия отбор.

Малко преди почивката португалците вкараха гол, но съдията реши да го отмени заради засада.

В 56-ата минута обаче геният на Салах си каза думата и той бе намерен на границата на наказателното поле, а след това с удар без подготовка вкара топката в противниковата врата.

Макар португалците да се опитваха да се върнат в мача, те така и не създадоха нищо интересно през следващите минути на терена. 

В 72-ата минута Ел Шенави направи добро спасяване на египетската врата, след като отрази доста добър удар на Куарешма. В 93-ата минута обаче Роналдо засече с глава центриране на Куарешма и изравни резултата.

В 96-ата минута отново той бе точен и по този начин Португалия постигна инфарктна победа, макар и това да стана в контролен мач. Toй отново бе точен след удар с глава.

ПОРТУГАЛИЯ - ЕГИПЕТ 2:1
0:1 Салах 56
1:1 Роналдо 90+3
2:1 Роналдо 90+6

Стартовите състави: 

Португалия: Бето, Седрик Соареш, Бруно Алвеш, Роландо, Герейро, Моутиньо, Марио, Бернардо, Невеш, Силва, Кристиано Роналдо

Египет: Ел Шенави, Фати, Ал Габър, Хегази, Абдел-Шафи, Хамед, Елнени, Ел Саид, Трезеге, Салах, Кока