Бившият защитник на Байерн, Бордо и френския национален отбор Бишенте Лизаразу се изказа негативно за въвеждането на видеоповторенията във футбола.

Световният шампион от 1998-а година беше на финала за Купата на Лигата на Франция между Пари Сен Жермен и Монако, спечелен с 3:0 от парижани, но не мина без използване на видео-асистент.

"Системата за видеоповторения ми прилича на секс без удоволствие. В най-важния момент ти казват: сега се спри и изчакай малко. Така именно аз се чувствам като зрител на стадиона. Нямам представа как бих се чувствал, ако играех. Щастлив съм, че по наше време нямаше такива неща", каза Лизаразу по темата.

"Ето, феновете на Монако избухнаха в радост от гола на Фалкао, а след това се наложи да изчакат. Това е ужасно и носи повече разочарование. Феновете реално в нищо не взимат участие - създава се усещането, че ти просто не си важен. Обикновеният любител на футбола иска да бъде част от шоуто, а ние го лишаваме от тази възможност."

"Ако ще се използват видеоповторения, то трябва да бъде по-добре. Защото всички сме част от едно шоу, а нещата не са изпипани както трябва", обяснява своето виждане някогашният ляв защитник, който в момента е вицепрезидент на сриналия се до аматьорските лиги Евиан Тонон Гаяр, а освен това работи за Данон.