Бразилският национален треньор по футбол Тите остава на поста си още четири години и половина, като ще води тима и на Световното първенство в Катар през 2022-а година, ако се класира. Това обявиха днес от Конфедерацията по футбол на страната.

Бразилия отпадна на четвъртфинал на Световното първенство в Русия това лято от силния състав на Белгия, което беше прието със смесени чувства. От една страна ранно приключване два кръга преди финала е далече от навиците на старите бразилски фенове, но пък играчите и някои анализатори защитиха треньора заради добрата му екипна работа и изглаждането на проблемите от Луис Фелипе Сколари и Карлос Дунга.

"Федерацията реши да даде старт на един нов проект, като отпуска срок от 6 години и половина на техническия комитет, който отговаря за националния отбор. Ние вярваме, но и също така внимателно ще следим процесите, защото очакваме подходящи за реномето на бразилския футбол резултати", се казва в изявление на Роджерио Каболко, който е изпълнителен директор на Конфедерацията по футбол на Бразилия по отношение на развитието.

Тите пое отбора през 2016-а година, след като преди него Карлос Дунга стартира много зле. Но бившият мениджър на Коринтианс много бързо изправи южноамериканския колос на крака и с поредица от 9 последователни победи ги класира първи за Мондиал 2018.

Въпреки че бяха сочени за фаворити за титлата, Селесао така и не успя да направи мач, който да спира дъха, с изключение на поражението от Белгия с 1:2. Преди това те отстраниха Мексико с 2:0.