Френският доминант Пари Сен Жермен осъществи още един трансфер малко преди затварянето на трансферния прозорец, като привлече нападателя Ерик Максим Чупо-Мотинг. 

Камерунецът разтрогна контракта си със Стоук Сити по взаимно съгласие, след като Грънчарите, които изпаднаха от Висшата лига изкаха да спестят солидната му заплата и премина при парижани със свободен трансфер. 

Официалният сайт на ПСЖ съобщава, че договорът на Чупо-Мотинг е за два сезона, като той ще играе отново под ръководството на Томас Тухел, след като двамата бяха заедно и в Майнц преди няколко години. 

„За мен е голяма чест, че идвам в толкова голям европейски клуб като ПСЖ. Благодарен съм на директорите и на треньора за доверието, за което ще се отплатя с пълно себераздаване всеки ден. Нямам търпение да бъда на терена с новите си съотборници и да усетя атмосферата на „Парк де Пренс“ заяви 29-годишният играч. 

Малко преди неговото привличане парижани подписаха и с Хуан Бернат от Байерн, а по-рано през лятото взеха Джанлуиджи Буфон и Тило Керер, като освен това завършиха и трансфера на суперзвездата Килиан Мбапе.