Кариерата на Луис Енрике начело на Испания започна с фантастична победа 2:1 над Англия насред "Уембли"!

Двата отбора изиграха вълнуващ дебютен мач в Лигата на нациите на "Уембли". Всички голове паднаха преди почивката, като гостите постигнаха и обрат.

През второто полувреме островитяните имаха своите шансове да се доберат до точка, но Давид Де Хеа с няколко ключови намеси допринесе за победата на гостите. В 97-ата минута пък попадение на Дани Уелбек беше отменено.

В следващия кръг Испания е домакин на финалиста от Мондиал 2018 Хърватия на 11 септември, докато Англия ще играе контрола с Швейцария.


Намиращият се в чудесна форма от началото на сезона Люк Шоу започна титуляр за домакините. Джо Гомес от Ливърпул получи шанс за изява в центъра на защитата. Джеси Лингард, Маркъс Рашфорд и Деле Али играха зад голмайстора на световното първенство в Русия Хари Кейн.

Преди мача капитанът на Англия получи и приза за най-добър реализатор на шампионата на планетата, където се разписа шест пъти. Новият селекционер на Испания Луис Енрике пък заложи само на един футболист от Барселона – Серхио Бускетс. В предни позиции действаха Иско, Яго Аспас и Родриго Морено.

Домакините започнаха мача на "Уембли" по-добре и залагаха на дълбока преса. От своя страна иберийците действаха внимателно и не позволяваха опасности пред вратата им. В 11-ата минута обаче отбранителният вал на Испания се пропука.

Тогава Хари Кейн изведе Люк Шоу отляво, защитникът на Манчестър Юнайтед напредна и подаде към Маркъс Рашфорд. И за младия нападател не беше проблем да вкара 4-ия си гол за националния отбор в 25 мача.

Този момент по никакъв начин не притесни "Ла Фурия" и само 120 секунди по-късно равенството беше възстановено.Тиаго Алкантара напредна и намери Саул Нигес в наказателното поле. Халфът на Атлетико Мадрид с безпощадно изпълнение матира вратаря за 1:1 и вкара първото попадения за родината си!

След малко повече от половин час игра обратът стана пълен. Родриго Морено беше изпуснат от английската защита след подаване на Алкантара и нападателят на Валенсия направи обрата пълен. Островитяни можеха да изравнят малко по-късно. Рашфорд засече с глава от няколко метра, но Давид Де Хеа с фантастична намеса с една ръка изби.

След почивката нещата в Лондон се успокоиха и едно от най-интересните положения дойде в 55-ата минута. Маркос Алонсо намери Алкантара, който стреля от границата на наказателното поле, но покрай целта. В 81-ата минута Англия пропусна най-добрата възможност да изравни.

Рашфорд се озова на отлична позиция, но Де Хеа спаси с дясната си ръка. Кейн пробва добавка, но мощният му изстрел профуча на сантиметри от целта. До края не падна нов гол, въпреки 9-минутното продължение заради тежката контузия на Шоу. В 97-ата минута пък гол на току-що появилият се на терена Дани Уелбек беше отменен заради фаул във вратарското поле срещу Де Хеа.

И в крайна сметка Испания спечели с 2:1.

Англия – Испания 1:2

Голмайстори: 1:0 Рашфорд (11), 1:1 Саул (13), 1:2 Родриго (32)

Англия: Пикфорд, Шоу (53-Роус), Гомес, Магуйър, Трипиър, Стоунс, Хендерсън (53-Дайър), Лингард, Али, Рашфорд (94-Уелбек), Кейн
Селекционер: Гарет Саутгейт

Испания: Де Хеа, Карвахал, Начо, Рамос, Алонсо (87-Мартинес), Саул, Бускетс, Тиаго (80-С. Роберто), Иско, Аспас (68-Асенсио), Родриго
Селекционер: Луис Енрике

Лондон, ст.: "Уембли"
Съдия: Дани Макели
Жълти картони: Хендерсън, Шоу, Стоунс, Роус (Англия); Карвахал (Испания)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/iHK1t5hskP8" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>