Националите на Дания се завърнаха и това бе лошо за Уелс. Кристиан Ериксен вкара два гола, за да изведе Червения динамит до победа с 2:0 в Лигата на Нациите. 

Така турбулентната седмица все пак приключи добре за датчаните, които бойкотираха отбора, който падна с 0:3 от Словакия в контрола  с тим, състаден от аматьори, но сега победи Гарет Бейл и компания. 

Хората на Райън Гигс стартираха с убедителното 4:1 над Ейре, но сега бяха приземени лошо. Те стояха добре в първия половин час, преди в 32-ата минута Кристиан Ериксен да получи с гръб към вратата, но се обърна майсторски и прати топката в мрежата с отличен удар. 

Малко след това Хенеси спаси удар на Систо, след като домакините установиха контрол. След паузата те спечелиха дузпа в 61-ата минута, за игра с ръка на Ампаду и Ериксен не пропусна да я превърне в гол. 

В оставащото време и двамата вратари трябваше да се намесват, но като цяло Уелс не направи много в атака, а и суперзвездата Бейл до голяма степен бе опазен. В добавеното време Ериксен потърси хеттрика си, но Хенеси изби далечния му изстрел над гредата.