Бока Хуниорс настоява за дисквалификация на Ривър Плейт и да получи служебно трофея в Копа Либертадорес след инцидентите преди финалния мач-реванш. Президентът на Бока Даниел Анхелиси е категоричен, че Бока няма да играе мача с Ривър и очаква решението на Дисциплинарната комисия.

Срещата трябваше да се играе на 23 ноември на стадиона на Ривър - "Монументал", но бе отложена след инцидентите преди началото, когато фенове на Ривър изпочупиха клубния автобус на Бока и застрашиха сериозно здравето на играчите, някои от които пострадаха сериозно. 

Вчера на заседание на КОНМЕБОЛ бе взето решение мачът да се играе на 8 или 9 декември извън пределите на Аржентина, но това решение не устройва Бока.

"Внимателно изслушахме президента на КОНМЕБОЛ и решихме да подадем жалба за дисквалификация на Ривър. Жалбата е от 46 страници, приложихме снимки, видео и други доказателства. Сега чакаме решението на дисциплинарната комисия".

"Надяваме се съдът да вземе правилното решение. Няма да играем този мач, докато комисията не се произнесе. Ако това решение не ни устройва, ще обжалваме в Апелативния съд. Мое задължение е да защитя Бока. Няма да играем във финала", заяви президентът на Бока Хуниорс Даниел Анхелиси пред аржентинските медии.