Нападателят на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски се превърна в първия футболист през сезона от Топ 5 на европейските първенства, който минава границата от 20 гола.

Полският стрелец се разписа на два пъти при драматичното равенство на баварците снощи срещу Аякс. Мачът от Шампионска лига завърши 3:3, а нападателят беше точен в 13-ата и 87-ата минута.

Попаденията му на "Йохан Кройф Арена" бяха съответно под №20 и №21 във всички турнири, пише Opta. С толкова до момента не могат да се похвалят големите звезди Лео Меси и Кристиано Роналдо, които имат съответно 17 и 11 гола, показа справка на Gol.bg.

Осем от головете на Левандовски са в Шампионска лига, девет в Бундеслигата, три за Суперкупата на Германия и един за Купата на страната. В последните си три срещи в турнира на богатите полякът има 6 попадения.

Той вкара по два пъти на Аякс (3:3), Бенфика (5:1) и АЕК Атина (2:2) и води в листата със споменатите 8 точни изстрела. След него е Меси (6) и няколко футболисти с по 5 попадения, сред които Пауло Дибала (Ювентус) и Неймар (ПСЖ).