Шампионът Пари Сен Жермен надделя над гостуващия Рен с 4:1 в среща от 22-ия кръг на френското футболно първенство. Така възпитаниците на Томас Тухел продължиха перфектната си домакинска серия в Лига 1, записвайки 11 поредна победа от началото на сезона.

Столичани водят уверено в класирането с 56 точки, с 13 повече от втория Лил, като имат и два мача по-малко. Рен е десети с 30 точки, след като е в серия от три мача без успех в шампионата.

Уругвайският нападател Единсон Кавани откри резултата в седмата минута, когато засече с глава хубаво подаване на Анхел Ди Мария от ляво. Последваха пропуски на Килиан МБапе и Юлиан Дракслер, а в 28-ата минута гостите изненадващо изравниха. Амари Траоре проби от дясно и пусна остър пас към границата на малкия пеналт, откъдето Мбайе Нианг отклони в мрежата, въпреки опита на Тиаго Силва да избие. 

След почивката домакините се възползваха от шансовете си и стигнаха до успеха. След час игра Тиаго Силва изведе Ди Мария сам в пеналта и аржентинецът копна топката над вратаря Томаш Коубек за 2:1.

В 66-ата минута домакините стигнаха и до трети гол. Дракслер намери Мбапе в дъгата пред наказателното поле, френският национал напредна и с точен изстрел от 13-14 метра не даде шансове на Коубек.. 

Пет минути по-късно столичани окончателно решиха мача. След триходова комбинация между Дракслер, Мбапе и Кавани уругваецът беше изведен на празна врата и не пропусна отблизо, реализирайки 16-ия си гол за сезона в Лига 1.